Om man vill sätta igång med sportsbetting online så är det inte särskilt svårt. Dock finns det en del saker man bör tänka på när man väljer spelbolag att spela hos. Säkerheten är så klart extremt viktig när man spelar om pengar och det kan finnas nivåskillnader på den när det gäller olika bettingsajter. Det är tyvärr som så att alla aktörer på marknaden inte är lika måna om sina spelares säkerhet och inte lika seriösa som andra. Man kan, om man inte är uppmärksam bli lurad, som tur är så har marknaden blivit ganska självsanerande. Det är ju knappast så att oseriösa aktörer får behålla sina spelare. Men det skadar aldrig att veta vilka varningstecken man ska leta efter. Det finns en del saker som du kan se till att dem finns eller försäkra dig om att dem inte finns när du väljer bettingsajt att spela på.

Välkänd

En sak att tänka på är att de sajter som erbjuder sportsbetting som är välkända, dem du hört talas om. Det är ofta seriösa aktörer, namn som du säkert känner igen är bland andra Unibet, Ladbrokes, Svenska spel med flera. Alla dessa har spellicens och är välrenommerade spelsajter när det gäller odds. Spelar man hos någon av dessa större välkända aktörer så minskar man riskerna avsevärt med att bli lurad, det är nästan så att man kan säga att den risken inte finns hos dessa bettingaktörer. Nu kanske du tänker att det vore roligt att prova på någon annan bettingsajt, någon som inte är så känd. Du hittar ju som sagt hundratals olika bettingsajter online. Om du då inte är helt hundra procent säker på att den bettingsajt du är inne på är seriös så bör du först och främst leta upp en spellicens på sajten. Dem som har spellicens och är kontrollerade av något lands lagar har denna synligt på hemsidan. Den ska alltså vara enkel att hitta. Om du mot all förmodan inte kan se var någon stans en bettingsajt har sin spellicens? Spela inte där!

Olika länder – Olika krav

Olika länder har olika krav på de spelföretag som dem delar ut spellicenser till. Därför bör du även kolla upp var någonstans i världen som bettingsajtens spellicens är utfärdad. Så ju svårare det är att få en spellicens i ett land desto seriösare är de bettingsajter som faktiskt har spellicens i det landet. Det finns länder som delar ut spellicenser åt vänster och höger bara någon frågar så har bettingsajten licens från något av följande länder bör du definitivt inte spela där; Dominikanska republiken, Grenada, Madagaskar eller Aruba. De flesta spelsajter har idag sin spellicens på Malta då det är lite av ett skatteparadis. Dessa kan du lita på, det är seriösa aktörer även om Maltas regler kanske ligger lite i mitten av vad som är seriöst och oseriöst. Om man verkligen vill kunna förebygga att man till exempel blir skimmad när man spelar online och blir av med sina pengar. Ja, då kan man faktiskt se till att man använder ett särskilt kreditkort för allt sitt spelande och inte använder det till något annat. Dessutom kan man byta ut det ett par gånger om året. Då undviker du att ge någon några som helst chanser att sno dig på pengar.